loader-logo

Localizare: Comuna Turburea

Localizarea Generală

Comuna Turburea este situată în sudul judeţului Gorj, la intersecţia meridianului 23 grade 31 minute longitudine estică cu paralela 44grade 43minute latitudine nordică, în zona colinară a Piemontului Getic.

Teritoriul administrativ al comunei însumează 6.754,37 ha (67,4 km2), reprezentând 1,20 % din suprafaţa judeţului, ceea ce o situează între comunele mijlocii din Gorj.

La 100-150 m spre vest de drumul judeţean amintit, cu care se intersectează în nord-vestul comunei, trece calea ferată Filiaşi – Târgu Jiu, inaugurată la 16 ianuarie 1888 şi având pe teritoriul comunei „Gara Gilort”, în satul Poiana, din 1888 şi “Halta Turburea”, în satul cu acelaşi nume, din 1899.

La vest de calea ferată, pe care o subtraversează în nord-vestul comunei şi de care se îndepărtează la peste 1 km în sud, curge râul Gilort , cel mai important afluent din stânga Jiului, în care se varsă dincolo de marginea sudică a comunei Turburea.

Turburea - localizare

Vecinii Localității

Vecinii comunei Turburea sunt: la est – comunele Căpreni, Stoina şi Ţânţăreni, la sud – comuna Ţânţăreni, la vest – comunele Brăneşti şi Aninoasa, iar la nord – comuna Aninoasa (satul Bobaia).

Referitor la vecini, în unele lucrări se spune, iar de pe unele hărţi reiese că, la nord, comuna Turburea se învecinează cu comuna Vladimir, lucru care a fost valabil în trecut, atunci când satul Bobaia nu aparţinea ca acum de comuna Aninoasa.

Componența Comunei

Comuna Turburea are în componenţa sa cinci sate: Turburea, Şipotu, Spahii, Poiana şi Cocorova.

Patru dintre satele componente ale comunei, Turburea, Şipotu, Spahii şi Poiana, sunt înşiruite de la nord la sud, pe o distanţă de aproape 10 km, de-a lungul drumului judeţean DJ 661, iar cea de a cincea localitate, Cocorova, este dispusă în estul satului Poiana, pe drumul comunal DC 49C către Bulbuceni (comuna Căpreni).

4 Voturi


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Sari la conținut